søndag den 9. oktober 2011

Beer battered torsk - og skubber - Mums !


Torskefileten skæres i gode store bidder. Til den her portion er der brugt ca. 1 kg torsk og 6 skrubbefileter.

Ovnen kører på 220 grader.

Dejen røres sammen af:
2 kopper hvedemel
1 kop majsmel
1,5 tsk bagepulver
2 tsk salt
1 tsk citronpeber (Tak til Alan Cjap for at opdage det !)
2 æg
1 øl - enten normal pilsner eller en Ale.

En mellem str. gryde sættes over med 1 liter solsikke eller vindruekerne olie. Olien er klar når den damper godt.

Fiskestykkerne kommes ned i dejen og møffes godt rundt. Så tages de op og smides i gryden - IKKE MERE END 3 af gangen.´- ellers køles olien og det bliver noget rod.

Efter 2-3 minutter vendes stykkerne - de bruner fra bunden. Efter 4 minutter er de sprøde og klar.
Fisken tages op og drypper af på fedtsugende papir. Herfra i et fad og ind i ovnen.

Gentages til alt er færdigt. Hvis der er mere dej tilbage til sidst - så tag et løg og skær det i skiver. Skil det af i alle ringene og vend dem i resten af dejen. Ned i olien og 5 minutter senere er de klar.

Spises med Pommes Frites og en god tartar sovs - eller remulade - eller Taziki.

Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar