lørdag den 15. oktober 2011

søndag den 9. oktober 2011

Beer battered torsk - og skubber - Mums !


Torskefileten skæres i gode store bidder. Til den her portion er der brugt ca. 1 kg torsk og 6 skrubbefileter.

Ovnen kører på 220 grader.

Dejen røres sammen af:
2 kopper hvedemel
1 kop majsmel
1,5 tsk bagepulver
2 tsk salt
1 tsk citronpeber (Tak til Alan Cjap for at opdage det !)
2 æg
1 øl - enten normal pilsner eller en Ale.

En mellem str. gryde sættes over med 1 liter solsikke eller vindruekerne olie. Olien er klar når den damper godt.

Fiskestykkerne kommes ned i dejen og møffes godt rundt. Så tages de op og smides i gryden - IKKE MERE END 3 af gangen.´- ellers køles olien og det bliver noget rod.

Efter 2-3 minutter vendes stykkerne - de bruner fra bunden. Efter 4 minutter er de sprøde og klar.
Fisken tages op og drypper af på fedtsugende papir. Herfra i et fad og ind i ovnen.

Gentages til alt er færdigt. Hvis der er mere dej tilbage til sidst - så tag et løg og skær det i skiver. Skil det af i alle ringene og vend dem i resten af dejen. Ned i olien og 5 minutter senere er de klar.

Spises med Pommes Frites og en god tartar sovs - eller remulade - eller Taziki.

Velbekomme.

søndag den 2. oktober 2011

Fanget på 1 time

Der er flotte høstsild fra bunden on 60-80 fod op vandsøjen

Tågen lettede aldrig. Selv da jeg gik ind halv fire var der kun ca. 50 meters sigt.
Det blev til 50 sild, en stak flade og en enkelt stegetorsk.

.......Igår købte jeg en radar reflektor og monterede den på båden. Det var jeg MEGET glad for da Landskronafærgen dukkede op i tågen kun ca. 25 meter fra mig....

Ellers fin tur.

Sild fra gulv til loft syd for Veen

Tyk tåge på Øresund

Ligger på Tårbæk rev og venter på at solen skal gøre kål på tågen. så går turen til Veen efter sild, torsk og makrel